Paardencoaching

Werken met een harige coach op vier benen…

(Bijdrage van LemonGrass Coach Sandra Meijer)

Lang geleden was ik een paardenmeisje, maar in mijn volwassen werkende leven was paardencoaching niet in me opgekomen. Toen ik er – inmiddels als coach – steeds meer over hoorde, was ik bepaald nog niet overtuigd dat het een passende manier van werken voor mij zou zijn.

Op een gegeven moment won mijn nieuwsgierigheid het en maakte ik een netwerk-afspraak bij een paardencoach – ook psycholoog net als ik – om er meer over te weten te komen. Natuurlijk mocht ik ook bij het paard de ring in. Ik was direct onder de indruk van wat je – uit je comfortzone en met een onbekend paard als spiegel – kunt ervaren en leren. Het paard liep lekker weg van mij met mijn ‘ik moet dit nu wel heel goed doen’-energie en ik werd direct aan het denken – of liever voelen gezet. De combinatie van de eerlijke spiegel die het paard biedt, het ervarend in plaats van cognitief leren en het buiten en uit je comfort-zone zijn, levert verrassend snel en waardevol resultaat en daar wil ik graag ook mijn klanten van laten profiteren. Daarom ben ik me verder gaan verdiepen in het paardencoachen.

Het is trouwens niet erg als je niets met paarden hebt of zelfs een beetje bang ervoor bent. Jouw veiligheid – in alle opzichten – is heel belangrijk en overigens ook die van het coachpaard. In het contact met het paard en vaak ook met behulp van een praktische opdracht krijg je op een andere manier inzicht in je eigen gedrag of aanpak, belemmerende gedachten, emoties of blinde vlekken. Of je voelt juist waar je kracht ligt of wat jij nodig hebt.’

Wil je meer weten, mail gerust naar sandra@lemongrasscoaching.nl .