Loopbaancoach Amsterdam


Loopbaancoaching voor hoogopgeleiden

Loopbaancoach Amsterdam

Loopbaancoaching voor hoogopgeleiden

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Wanneer ga je naar een Loopbaancoach?


 • Wil je weten wat je kwaliteiten zijn, wat jou uniek en bijzonder maakt en zicht krijgen op jouw potentieel?
 • Heb je behoefte aan groei, aan meer uit jezelf halen en je drijfveren ontdekken?
 • Ben je eraan toe om met jezelf aan de slag te gaan? Ben je bereid om dieper naar jezelf te kijken en sta je open voor ontwikkeling?
 • Is je loopbaan tot nu toe 'toevallig' verlopen en wil je nu meer sturing in je loopbaan en leven nemen en bewuste keuzes gaan maken?
 • Wil je onderzoeken welke invulling qua werk en leven bij jou past?

Visie


Binnen LemonGrass coaching zien wij een loopbaan als iets dat altijd in ontwikkeling is, een leven lang leren. Daarbij gunnen wij iedereen waardevol werk en leven mogelijk is.
Om erachter te komen wat waardevol werk en leven voor jou betekent, staat het eerste deel van loopbaancoaching bij LemonGrass coaching in het teken van het vergroten van je zelfinzicht. Waar krijg jij energie van? Wat drijft jou? Welke waarden vind je belangrijk? Over welke kernkwaliteiten beschik je? Je krijgt inzicht in je levensloopbaan en levenslijn. Wat is de rode draad? Hoe maakt jij keuzes in jouw loopbaan?

Jouw loopbaan wordt bij LemonGrass vanuit een breed perspectief bekeken. We brengen gaandeweg in kaart wat bij jou past, en ook wat past binnen jouw levensfase en persoonlijke (leef)situatie. Samen onderzoeken wat voor jou nodig is om meer in je kracht te komen. Vaak is het nodig om belemmerende overtuigingen en vastzittende patronen te doorbreken. Zo kan het zijn dat de door jouw ingeslagen weg niet bij je past, of is gekozen vanuit gevoelens van angst of behoefte aan zekerheid. Wij helpen je naar deze patronen te kijken en stimuleren je de keuzes te maken die bij jou passen.

Met de opgedane zelfkennis ga je vanuit een onderzoekende en explorerende houding jouw opties verkennen. Bij loopbaancoaching kijken we verder dan alleen naar mogelijk passende functies. We onderzoeken ook de context waarin jij tot je recht kan komen. De coach staat naast je en helpt je op een gestructureerde en doelmatige manier beslissingen te maken over jouw loopbaan.

Wat levert het op?


 • Jij ervaart regie over en vertrouwen & plezier in je loopbaan.
 • Een goed inzicht in je kwaliteiten/competenties en punten waarop je je wil ontwikkelen.
 • Helderheid over wat er echt toe doet in werk en leven.
 • Een gevoel van richting over waar je heen wil in je loopbaan en dit duidelijk kunnen communiceren.
 • Het stelt je in staat om weloverwogen keuzes en passende plannen te maken voor zowel de korte als de lange termijn.
 • Structuur, ontspanning en houvast in het onderzoeken van en oriënteren op nieuwe mogelijkheden.
 • Je ervaart hoe fijn het is om met mildheid en vertrouwen naar jezelf te kijken en hoe bevorderlijk dat kan zijn om je doelen te bereiken.

Hoe ziet een traject eruit?


Elke coachtraject is maatwerk, maar kenmerkt zich door een aantal vaste elementen. Allereerst starten we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Het coachtraject bestaat uit zes, negen of twaalf gesprekken anderhalf uur. De gesprekken vinden bij aanvang twee- tot driewekelijks plaats en na verloop van tijd kan er meer tijd tussen de afspraken komen te zitten, dit gaat in overleg. Tussen de gesprekken door ga je aan de slag met je doelen middels opdrachten en experimenten. Zodat de verkregen inzichten ook kunnen worden toegepast in de praktijk.
Tijdens het coachtraject maken wij gebruik van verschillende (wetenschappelijke) methoden en instrumenten. Voor het in kaart brengen van je kwaliteiten, talenten, vaardigheden, drijfveren en waarden kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor betrouwbare persoonlijkheidsvragenlijsten, 360 graden feedback en onderzoeken van flowervaringen uit het verleden.

Klantervaringen met loopbaancoaching

‘Ik wilde carrière maken en tegelijkertijd een goede moeder zijn’

Klantverhaal Suzan - Facilitair Manager, WoningcorporatieOver haar ervaringen met loopbaancoaching

“In mijn vorige baan als facilitair manager bij een zorginstelling was ik niet meer helemaal op mijn plek, en dat zorgde in combinatie met het prille moederschap voor veel spanning. Werken en carrière maken vind ik heel belangrijk, maar tegelijkertijd wil ik een goede moeder zijn. Alleen, hoe verenig je die twee met elkaar? Het leek me goed om, samen met een professional, het antwoord op die vraag te zoeken.
Na wat googelen kwam ik bij Janique van LemonGrass uit. Wat me aansprak bij haar manier van coaching is dat ze niet een standaard aanpak op je loslaat, maar dat ze na een kennismaking een voorstel op maat maakt. Daarbij is Janique A&O psycholoog en hoewel het mij niet zozeer om die titel gaat, is wat ze doet wetenschappelijk onderbouwd. Ze is dus niet zomaar een coach, maar gaat met je echt de diepte in.

‘Janique leerde me dat angst heel waardevol is’

Tijdens de kennismaking klikte het meteen met Janique. Eerst gingen we aan de slag met mijn persoonlijke missie, die bestaat uit wat je belangrijk vindt, zowel in werk als privé. Door middel van persoonlijkheidsvragenlijsten en verschillende oefeningen kwamen Janique en ik tot die missie. Ik deed bijvoorbeeld een oefening waarbij ik van allerlei aspecten in mijn leven moest aangeven hoe belangrijk ik ze vond. Familie, werk, vrienden, sporten, etc. moest ik nummeren van 1 tot 9. Daarna doe je hetzelfde maar dan nummer je hoeveel aandacht zo’n aspect in je leven nu krijgt. Heel nuttig en waardevol.
Ook deed ik dagelijks mindfulnessoefeningen, en trainde ik zo om minder te piekeren. Ik leerde om het stemmetje in mijn hoofd, dat negatief of veeleisend kan zijn, uit te zetten en meer naar mijn gevoel te luisteren. Dit stelde me in staat om beter te bepalen wat mijn waarden zijn, wat ik belangrijk vind. En Janique leerde me dat angst heel waardevol is. Als je ergens bang voor bent, bijvoorbeeld een negen-tot-vijfbaan, zegt dat heel veel over wat je belangrijk vindt, in dit geval: vrijheid. Een mooie les.

‘Ik deed al wat ik leuk vond, maar moest daarin keuzes gaan maken’

Wat ik zeker wist was dat ik genoeg wilde werken om onafhankelijk te kunnen zijn. En omdat ik moeder was geworden, vond ik het belangrijker dan voorheen dat ik geen of weinig reistijd zou hebben naar mijn werk. Ook stond flexibiliteit hoog op mijn lijstje. Dus, als m’n kind een keer ziek is, dat ik dan thuis kan werken. Ik zocht, kortom, een uitdagende baan waarnaast ik ook waardevol kan zijn voor mijn gezin.
Het fijne was dat ik me gedurende het coachingstraject heel veilig voelde bij Janique. De coaching voelde erg persoonlijk omdat ze dingen waarmee ik worstelde normaliseerde en af en toe ook vertelde dat zij dat herkende. Bijvoorbeeld het combineren van werk en gezin.
Om erachter te komen of het werk wat ik deed bij mij paste, zijn Janique en ik teruggegaan naar de basis. Via een persoonlijk interview blikten we terug op mijn verleden en achterhaalden we belangrijke rode draden, waarden en interesses die mij vervolgens weer richting gaven over de toekomst. Zo moest ik bij kaartjes met verschillende beroepen aangeven welke me aanspraken, welke een beetje en welke helemaal niet. Van bakker en piloot tot advocaat. Dat vond ik heel erg leuk, want het zorgt voor een fris perspectief. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik al deed wat ik leuk vind, maar ik daarin wel wat keuzes moest gaan maken. Dat ik niet alleen een generalist wilde zijn, maar ook een specialist, en dat ik zou werken met collega’s in een open, eerlijke sfeer. Dat miste namelijk in mijn vorige werk.

‘Ik was continu bezig met de mening van anderen’

Na de loopbaancoaching heb ik een heel leuke baan gevonden als facilitair manager bij een woningcorporatie, waarin ik echt iets voor anderen beteken en ik de vrijheid en flexibiliteit krijg die ik wens. Wegens corona ben ik in een half jaar tijd pas twee keer op m’n werk geweest, maar toch kan ik zeggen dat de sfeer binnen de organisatie heel goed is.
Ik heb geleerd dat ik continu bezig was met de mening van anderen: m’n partner, vriendinnen, mijn ouders. Maar uiteindelijk word je het gelukkigst als je doet wat jij zelf wil. Dat was niet altijd makkelijk; ik heb mensen moeten teleurstellen. Doordat ik vier dagen werk, mijn gezin op de eerste plaats staat, en ik daarnaast veel wil sporten, blijft er minder tijd over voor vriendinnen. En mijn ouders vonden dat zoveel werken en een kind niet te combineren viel. Door de coaching durfde ik hen te zeggen: dit is mijn leven en als je wil kun je daar onderdeel van zijn, maar wel zonder jullie oordeel. Sindsdien is die relatie zoveel beter geworden.

‘Ik ben nu zelfverzekerd en sta weer volop in het leven’

Voordat ik aan het coachtraject begon kwam ik uit een gespannen werksituatie, en zat ik in een negatieve flow. Door de professionele en persoonlijke aanpak van Janique ben ik nu zelfverzekerd en sta ik weer volop in het leven. Janique heeft me geleerd om voor mezelf te kiezen en mijn grenzen aan te geven, passend bij mijn waarden en mijn persoonlijke situatie.”

‘Tijdens de coronacrisis kwam ik erachter dat ik mijn werk niet meer leuk en uitdagend vond’

Klantverhaal Judith - Senior Associate in Healthcare AnalyticsOver haar ervaringen met loopbaancoaching

“Eigenlijk was ik al een jaar niet meer tevreden met mijn rol, maar door de goede sfeer binnen het bedrijf en omdat mijn collega’s ook echt vrienden van me zijn, had ik dat niet zo door. Totdat ik ik vanwege corona noodgedwongen vanuit huis ging werken.
Ik werkte inmiddels vijf jaar bij hetzelfde bedrijf, waar ik na mijn studie begon als data analist en ik later een meer managende rol kreeg. Hierin was ik nog maar weinig bezig met de inhoud, terwijl ik dat zo leuk vind. Ook had ik het gevoel dat ik van niemand om me heen nog iets kon leren.

‘Ik wilde mezelf beter leren begrijpen. Waarom reageer ik zoals ik reageer?’

Op mijn werk gaf ik aan dat ik niet goed wist hoe ik verder moest in deze baan, omdat ik de uitdaging en het plezier miste. Hier kreeg ik niet echt respons op, dus zocht ik zelf contact met een loopbaancoach. Ik dacht: ik kan wel een andere baan gaan zoeken, maar wat wil ik dan precies? Ook wilde ik mezelf beter leren begrijpen. Waarom reageer ik zoals ik reageer? Het leek me fijn om hulp te krijgen bij het beantwoorden van deze vragen,
Bij Wendy van LemonGrass Coaching had ik direct een fijn gevoel. Toen ik tijdens de eerste sessie wat over mezelf moest vertellen, vatte zij het perfect samen. Ik ben niet zo goed met woorden – juist veel beter met cijfers – dus moet ik iets soms meerdere keren uitleggen om anderen te laten snappen wat ik bedoel. Wendy begreep me meteen. Niet alleen wat ik zei, maar ook wie ik ben. Bij een huiswerkopdracht zei ze bijvoorbeeld: ‘Dit ga je lastig vinden, want je bent ongeduldig, maar het gaat echt lukken’, terwijl ik haar helemaal niet had verteld dat ik ongeduldig ben. Ze had dat gewoon meteen door.

‘Ik sloot mezelf af voor verdriet en probeerde alles altijd zelf op te lossen’

We hebben het in de eerste drie sessies veel over mij gehad. Je kunt namelijk niet bepalen waar je naartoe wil als je niet weet wie je bent en je niet terugkijkt naar je verleden. Wat ik daar vooral van heb geleerd, is hoe ik voorheen omging met emoties. Ik sloot mezelf af voor verdriet en probeerde alles altijd zelf op te lossen. Ergens wist ik dat wel, maar ik ben me nu veel bewuster van dat gedrag, waardoor ik mijn emoties en reacties beter begrijp.
Een volgende stap was erachter komen wat ik zoek in een baan, door met collega’s en mensen in mijn netwerk te praten. Aan het begin merkte ik weerstand op bij mezelf: waarom zou ik anderen lastigvallen met mijn probleem? Daar had je ‘t weer, dat eeuwig mijn eigen boontjes willen doppen. Totaal niet nodig, want iedereen die ik sprak was blij om me te helpen en ervaringen met me te delen.

‘Ik heb leren accepteren dat er niet één droomjob is die bij me past’

Van alle informatie die deze zoektocht opleverde, moest ik voor mezelf opschrijven wat ik belangrijk vind in een baan. Vervolgens ging ik op zoek naar functies die bij dat lijstje passen. In die fase zit ik nog steeds: ik heb bij mijn werkgever aangegeven dat ik op korte termijn wil stoppen met mijn huidige functie. Dit betekent niet dat ik sowieso het bedrijf verlaat, maar ik ben wel aan het solliciteren. De randvoorwaarden heb ik duidelijk voor mezelf, maar daar passen nog heel veel functies bij. Ik vind het lastig dat ik nog niet concreet heb wat voor baan nou echt bij me past.
Tegelijkertijd heb ik leren accepteren dat er niet één droomjob is die bij me past. Dat het al heel goed is als ik een baan vind waarin ik veel leer en waar ik blij van word. Ik weet ook van mezelf dat ik van afwisseling houd en snel verveeld raak. Dus ook al zou ik die perfecte baan vinden, waarschijnlijk ben ik daar dan na drie jaar weer op uitgekeken.

‘Ik durf weer met een open blik naar de toekomst te kijken’

Van tevoren had ik niet verwacht dat ik zo ontzettend veel over mezelf zou leren. Zo ben ik me veel bewuster van wat ik voel; waarom ik blij of chagrijnig word van iets. En doordat ik een stuk opener durf te zijn, merk ik dat anderen dat ook naar mij zijn. Dat levert mooiere en diepere gesprekken op, zowel in privé als op werk.
Laatst had ik een aanvaring met een andere manager. Hij was ergens boos om, en vond dat mijn schuld. Ik merkte toen: deze boosheid is niet gegrond naar mij toe, en zei: ‘Laten we even een stapje terug doen, dit heeft volgens mij niets met mij te maken. Wat is er aan de hand?’ Doordat ik dit rustig aankaartte, ontdooide hij. Hij bleek gewoon van de situatie te balen. Voorheen had ik me waarschijnlijk aangevallen gevoeld. Nu kon ik rustig blijven en me in hem verplaatsen.
Wendy heeft me geholpen om dichter bij mijn gevoel te komen, waardoor ik mezelf nu veel beter begrijp. Daarnaast heb ik door Wendy zicht gekregen op wat ik belangrijk vind in een baan. Hierdoor durf ik weer met een open blik naar de toekomst te kijken.”

Klantervaringen met loopbaancoaching

‘Ik wilde carrière maken en tegelijkertijd een goede moeder zijn’

Klantverhaal Suzan - Facilitair Manager, WoningcorporatieOver haar ervaringen met loopbaancoaching

“In mijn vorige baan als facilitair manager bij een zorginstelling was ik niet meer helemaal op mijn plek, en dat zorgde in combinatie met het prille moederschap voor veel spanning. Werken en carrière maken vind ik heel belangrijk, maar tegelijkertijd wil ik een goede moeder zijn. Alleen, hoe verenig je die twee met elkaar? Het leek me goed om, samen met een professional, het antwoord op die vraag te zoeken.
Na wat googelen kwam ik bij Janique van LemonGrass uit. Wat me aansprak bij haar manier van coaching is dat ze niet een standaard aanpak op je loslaat, maar dat ze na een kennismaking een voorstel op maat maakt. Daarbij is Janique A&O psycholoog en hoewel het mij niet zozeer om die titel gaat, is wat ze doet wetenschappelijk onderbouwd. Ze is dus niet zomaar een coach, maar gaat met je echt de diepte in.

‘Janique leerde me dat angst heel waardevol is’

Tijdens de kennismaking klikte het meteen met Janique. Eerst gingen we aan de slag met mijn persoonlijke missie, die bestaat uit wat je belangrijk vindt, zowel in werk als privé. Door middel van persoonlijkheidsvragenlijsten en verschillende oefeningen kwamen Janique en ik tot die missie. Ik deed bijvoorbeeld een oefening waarbij ik van allerlei aspecten in mijn leven moest aangeven hoe belangrijk ik ze vond. Familie, werk, vrienden, sporten, etc. moest ik nummeren van 1 tot 9. Daarna doe je hetzelfde maar dan nummer je hoeveel aandacht zo’n aspect in je leven nu krijgt. Heel nuttig en waardevol.
Ook deed ik dagelijks mindfulnessoefeningen, en trainde ik zo om minder te piekeren. Ik leerde om het stemmetje in mijn hoofd, dat negatief of veeleisend kan zijn, uit te zetten en meer naar mijn gevoel te luisteren. Dit stelde me in staat om beter te bepalen wat mijn waarden zijn, wat ik belangrijk vind. En Janique leerde me dat angst heel waardevol is. Als je ergens bang voor bent, bijvoorbeeld een negen-tot-vijfbaan, zegt dat heel veel over wat je belangrijk vindt, in dit geval: vrijheid. Een mooie les.

‘Ik deed al wat ik leuk vond, maar moest daarin keuzes gaan maken’

Wat ik zeker wist was dat ik genoeg wilde werken om onafhankelijk te kunnen zijn. En omdat ik moeder was geworden, vond ik het belangrijker dan voorheen dat ik geen of weinig reistijd zou hebben naar mijn werk. Ook stond flexibiliteit hoog op mijn lijstje. Dus, als m’n kind een keer ziek is, dat ik dan thuis kan werken. Ik zocht, kortom, een uitdagende baan waarnaast ik ook waardevol kan zijn voor mijn gezin.
Het fijne was dat ik me gedurende het coachingstraject heel veilig voelde bij Janique. De coaching voelde erg persoonlijk omdat ze dingen waarmee ik worstelde normaliseerde en af en toe ook vertelde dat zij dat herkende. Bijvoorbeeld het combineren van werk en gezin.
Om erachter te komen of het werk wat ik deed bij mij paste, zijn Janique en ik teruggegaan naar de basis. Via een persoonlijk interview blikten we terug op mijn verleden en achterhaalden we belangrijke rode draden, waarden en interesses die mij vervolgens weer richting gaven over de toekomst. Zo moest ik bij kaartjes met verschillende beroepen aangeven welke me aanspraken, welke een beetje en welke helemaal niet. Van bakker en piloot tot advocaat. Dat vond ik heel erg leuk, want het zorgt voor een fris perspectief. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik al deed wat ik leuk vind, maar ik daarin wel wat keuzes moest gaan maken. Dat ik niet alleen een generalist wilde zijn, maar ook een specialist, en dat ik zou werken met collega’s in een open, eerlijke sfeer. Dat miste namelijk in mijn vorige werk.

‘Ik was continu bezig met de mening van anderen’

Na de loopbaancoaching heb ik een heel leuke baan gevonden als facilitair manager bij een woningcorporatie, waarin ik echt iets voor anderen beteken en ik de vrijheid en flexibiliteit krijg die ik wens. Wegens corona ben ik in een half jaar tijd pas twee keer op m’n werk geweest, maar toch kan ik zeggen dat de sfeer binnen de organisatie heel goed is.
Ik heb geleerd dat ik continu bezig was met de mening van anderen: m’n partner, vriendinnen, mijn ouders. Maar uiteindelijk word je het gelukkigst als je doet wat jij zelf wil. Dat was niet altijd makkelijk; ik heb mensen moeten teleurstellen. Doordat ik vier dagen werk, mijn gezin op de eerste plaats staat, en ik daarnaast veel wil sporten, blijft er minder tijd over voor vriendinnen. En mijn ouders vonden dat zoveel werken en een kind niet te combineren viel. Door de coaching durfde ik hen te zeggen: dit is mijn leven en als je wil kun je daar onderdeel van zijn, maar wel zonder jullie oordeel. Sindsdien is die relatie zoveel beter geworden.

‘Ik ben nu zelfverzekerd en sta weer volop in het leven’

Voordat ik aan het coachtraject begon kwam ik uit een gespannen werksituatie, en zat ik in een negatieve flow. Door de professionele en persoonlijke aanpak van Janique ben ik nu zelfverzekerd en sta ik weer volop in het leven. Janique heeft me geleerd om voor mezelf te kiezen en mijn grenzen aan te geven, passend bij mijn waarden en mijn persoonlijke situatie.”

‘Tijdens de coronacrisis kwam ik erachter dat ik mijn werk niet meer leuk en uitdagend vond’

Klantverhaal Judith - Senior Associate in Healthcare AnalyticsOver haar ervaringen met loopbaancoaching

“Eigenlijk was ik al een jaar niet meer tevreden met mijn rol, maar door de goede sfeer binnen het bedrijf en omdat mijn collega’s ook echt vrienden van me zijn, had ik dat niet zo door. Totdat ik ik vanwege corona noodgedwongen vanuit huis ging werken.
Ik werkte inmiddels vijf jaar bij hetzelfde bedrijf, waar ik na mijn studie begon als data analist en ik later een meer managende rol kreeg. Hierin was ik nog maar weinig bezig met de inhoud, terwijl ik dat zo leuk vind. Ook had ik het gevoel dat ik van niemand om me heen nog iets kon leren.

‘Ik wilde mezelf beter leren begrijpen. Waarom reageer ik zoals ik reageer?’

Op mijn werk gaf ik aan dat ik niet goed wist hoe ik verder moest in deze baan, omdat ik de uitdaging en het plezier miste. Hier kreeg ik niet echt respons op, dus zocht ik zelf contact met een loopbaancoach. Ik dacht: ik kan wel een andere baan gaan zoeken, maar wat wil ik dan precies? Ook wilde ik mezelf beter leren begrijpen. Waarom reageer ik zoals ik reageer? Het leek me fijn om hulp te krijgen bij het beantwoorden van deze vragen,
Bij Wendy van LemonGrass Coaching had ik direct een fijn gevoel. Toen ik tijdens de eerste sessie wat over mezelf moest vertellen, vatte zij het perfect samen. Ik ben niet zo goed met woorden – juist veel beter met cijfers – dus moet ik iets soms meerdere keren uitleggen om anderen te laten snappen wat ik bedoel. Wendy begreep me meteen. Niet alleen wat ik zei, maar ook wie ik ben. Bij een huiswerkopdracht zei ze bijvoorbeeld: ‘Dit ga je lastig vinden, want je bent ongeduldig, maar het gaat echt lukken’, terwijl ik haar helemaal niet had verteld dat ik ongeduldig ben. Ze had dat gewoon meteen door.

‘Ik sloot mezelf af voor verdriet en probeerde alles altijd zelf op te lossen’

We hebben het in de eerste drie sessies veel over mij gehad. Je kunt namelijk niet bepalen waar je naartoe wil als je niet weet wie je bent en je niet terugkijkt naar je verleden. Wat ik daar vooral van heb geleerd, is hoe ik voorheen omging met emoties. Ik sloot mezelf af voor verdriet en probeerde alles altijd zelf op te lossen. Ergens wist ik dat wel, maar ik ben me nu veel bewuster van dat gedrag, waardoor ik mijn emoties en reacties beter begrijp.
Een volgende stap was erachter komen wat ik zoek in een baan, door met collega’s en mensen in mijn netwerk te praten. Aan het begin merkte ik weerstand op bij mezelf: waarom zou ik anderen lastigvallen met mijn probleem? Daar had je ‘t weer, dat eeuwig mijn eigen boontjes willen doppen. Totaal niet nodig, want iedereen die ik sprak was blij om me te helpen en ervaringen met me te delen.

‘Ik heb leren accepteren dat er niet één droomjob is die bij me past’

Van alle informatie die deze zoektocht opleverde, moest ik voor mezelf opschrijven wat ik belangrijk vind in een baan. Vervolgens ging ik op zoek naar functies die bij dat lijstje passen. In die fase zit ik nog steeds: ik heb bij mijn werkgever aangegeven dat ik op korte termijn wil stoppen met mijn huidige functie. Dit betekent niet dat ik sowieso het bedrijf verlaat, maar ik ben wel aan het solliciteren. De randvoorwaarden heb ik duidelijk voor mezelf, maar daar passen nog heel veel functies bij. Ik vind het lastig dat ik nog niet concreet heb wat voor baan nou echt bij me past.
Tegelijkertijd heb ik leren accepteren dat er niet één droomjob is die bij me past. Dat het al heel goed is als ik een baan vind waarin ik veel leer en waar ik blij van word. Ik weet ook van mezelf dat ik van afwisseling houd en snel verveeld raak. Dus ook al zou ik die perfecte baan vinden, waarschijnlijk ben ik daar dan na drie jaar weer op uitgekeken.

‘Ik durf weer met een open blik naar de toekomst te kijken’

Van tevoren had ik niet verwacht dat ik zo ontzettend veel over mezelf zou leren. Zo ben ik me veel bewuster van wat ik voel; waarom ik blij of chagrijnig word van iets. En doordat ik een stuk opener durf te zijn, merk ik dat anderen dat ook naar mij zijn. Dat levert mooiere en diepere gesprekken op, zowel in privé als op werk.
Laatst had ik een aanvaring met een andere manager. Hij was ergens boos om, en vond dat mijn schuld. Ik merkte toen: deze boosheid is niet gegrond naar mij toe, en zei: ‘Laten we even een stapje terug doen, dit heeft volgens mij niets met mij te maken. Wat is er aan de hand?’ Doordat ik dit rustig aankaartte, ontdooide hij. Hij bleek gewoon van de situatie te balen. Voorheen had ik me waarschijnlijk aangevallen gevoeld. Nu kon ik rustig blijven en me in hem verplaatsen.
Wendy heeft me geholpen om dichter bij mijn gevoel te komen, waardoor ik mezelf nu veel beter begrijp. Daarnaast heb ik door Wendy zicht gekregen op wat ik belangrijk vind in een baan. Hierdoor durf ik weer met een open blik naar de toekomst te kijken.”

Ontmoet onze coaches


drs. Rebecca Vandenabeele

Executive coach / psycholoog

drs. Janique Wienk

Loopbaan- en Life coach

drs. Sandra Meijer

Loopbaan- en personal coach

drs. Wendy van de Kragt

Persoonlijk leiderschap en Stress

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen


Wil je weten of het klikt? Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen