drs. Janique Lock-Wienk

Registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie / Coach

drs. Janique Lock-Wienk

Registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie / Coach

Kennismakingsgesprek aanvragen

Enkele klanten over mij


“Wat je aandacht geeft groeit”

Specialisaties


Loopbaancoaching, Life Coaching, ACT (Acceptance Commitment Therapy), Mindfulness.

Voor wie?


Professionals. Iedereen die met werk- en levensvragen aan de slag wil en zich wil richten op zijn/haar professionele en persoonlijke ontwikkeling. Ik coach een breed scala aan professionals die werken in heel diverse beroepen en branches, variërend van mensen die werken in de advocatuur en finance tot aan het onderwijs.

Waarvoor kan je bij mij terecht?


Loopbaancoaching

Sta je op een kruispunt in je carrière? Mis je werkmotivatie en wil je (weer) in contact komen met waar je werkelijk enthousiast van wordt in je werk? Wil je weten wat je talenten en kernwaarden zijn en in welke beroepen je die het beste kwijt kan?

Persoonlijke/life coaching

Moet jij van jezelf alles perfect doen waardoor je plezier afneemt? Heb je last van een kritische stem? Wil je met meer zelfbewustzijn, lichtheid en zelfcompassie leven?
Dan ben je bij mij op het goede adres! Samen zorgen we ervoor dat jij tot bloei komt en het beste uit jezelf haalt.

Zo ga ik te werk


Mijn werkwijze laat zich typeren als betrokken, respectvol en nieuwsgierig. Ik combineer mijn gevoel voor mensen met mijn kennis van psychologie en van de arbeidsmarkt. Uitgangspunt hierin is dat jij zelf de sleutel hebt tot jouw geluk en succes. Ik help je om inzicht te krijgen en bij je gevoel te komen.
Ik geloof in de kracht van het stellen van doelen en ook in de noodzaak om ruimte te creëren voor rust en reflectie. Tijdens coaching maak ik naast mijn intuītie en ervaring gebruik van een breed scala aan ‘instrumenten’. In loopbaantrajecten maak ik gebruik van de Savickas methode. Samen kijken we naar het verhaal van jouw leven. Door te kijken naar je verleden, vinden we richting voor de toekomst. Verder werk ik graag volgens de principes van ACT en mindfulness. ACT is eigenlijk een manier van leven die je enerzijds leert om te accepteren wat niet meer veranderd kan worden en pijnlijke gevoelens en situaties de ruimte te geven. Anderzijds leert het je om je grenzen te verleggen en dingen te doen die je niet voor mogelijk hield. Hierbij ondersteun ik je graag!

Wie ben ik?


Ik ben in 1977 geboren in het mooie Twente als middelste van drie kinderen. Ik ben opgegroeid in een warm nest waarin waarden als eerlijkheid, authenticiteit, openheid en aandacht voor de medemens hoog in het vaandel stonden. Ook inzet en humor waren van groot belang.
Ik ben dankbaar voor het feit dat ik kan terugkijken op een prettige jeugd die mij een stevige, liefdevolle basis heeft gegeven van waaruit ik leef. En daarnaast neem ik, net als iedereen, ook minder fijne ervaringen mee die hebben bijgedragen aan mijn vorming. Ik had in verschillende situaties het gevoel dat ik niet goed genoeg was en dat ik mij moest bewijzen ten opzichte van anderen. Dat kostte me veel energie.
Met de jaren ben ik die ervaringen vanuit een ander perspectief gaan zien en ze hebben er mede toe geleid dat ik het coachen van mensen zo ontzettend motiverend vind. Ik wil mensen zien voor wat ze in de volle breedte als mens te bieden hebben en ze helpen zich te ont-wikkelen.
In mijn vrije tijd hou ik ervan om lekker te koken, fotograferen, hardlopen, reizen en om er met mijn man en drie kinderen op uit te gaan en leuke plekken in de stad te ontdekken. Daarnaast maak ik graag tijd vrij voor familie en vrienden.

Opleidingen / kwalificaties


  • Arbeids- en organisatiepsychologie, Vrije Universiteit (Amsterdam)
  • Beroeps coachingsopleiding, Alba Academie
  • Registerpsycholoog NIP/ Arbeids- en Organisatie, Psycholoog NIP
  • Loopbaancoaching volgens de methodiek van Savickas
  • Voice Dialogue
  • Positieve psychologie
  • ACT(Acceptance Commitment Therapy)
  • ACT en coaching
  • Certificering verschillende assessment- en loopbaaninstrumenten SHL, TMA methode, Ixly testen
  • Mindfulness

Werkervaring


In 2001 heb ik mijn opleiding Arbeids- en organisatiepsychologie succesvol afgerond aan de VU. De jaren er na werden voor mij een ontdekkingstocht om erachter te komen welke kant ik op wilde gaan. Ik verruimde mijn blik door te gaan reizen, werkte in de werving en selectie en leerde als assessment psycholoog om het gedrag van mensen te observeren en hun kwaliteiten en ontwikkelpunten in kaart te brengen. In 2006 besloot ik een beroepsopleiding coaching te volgen aan de Alba Academie omdat ik een actieve rol wilde spelen in de ontwikkeling van mensen. Sindsdien staat een coachende werkwijze bij mij centraal. De afgelopen 12 jaar heb ik binnen de zakelijke dienstverlening als Psycholoog NIP-geregistreerd ervaring opgedaan in loopbaanbegeleiding, coaching en assessments (o.a. bij AVOP, Funktiemediair en Derks & Derks) en begeleid ik mensen op individueel niveau. In oktober 2011 besloot ik voor mezelf te beginnen. Een spannende en tegelijkertijd ook uitdagende en stimulerende stap die mij meer autonomie en een betere werk-privé balans opleverde. Ook koos ik ervoor om tijd te besteden aan mijn verdere professionele ontwikkeling als coach door verschillende opleidingen te volgen en met vaste intervisie clubs te werken. Door de verbinding aan te gaan met Sandra, Wendy en Rebecca en samen LemonGrass Coaching te starten heb ik nu de samenwerking die ik mistte als zelfstandige. We leren en ondernemen samen. Het is mijn ambitie om ook trainingen te gaan geven in de toekomst op het gebied van ACT en mindfulness omdat ik graag wil bijdragen aan een bewuster, lichter (en daardoor vaak leuker) leven van mensen.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen


"*" indicates required fields

Mogen wij je persoonsgegevens registreren?*
Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met het registreren van de voor onze dienstverlening benodigde persoonsgegevens. Voor meer informatie over gegevensregistratie verwijzen we graag naar de Privacyverklaring van LemonGrass Coaching.

Gegevens


drs. Janique Lock-Wienk
Registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie / Coach

Weteringschans 110, 1017 XS Amsterdam
Grote markt, 2011 RD Haarlem
Jacob Obrechstraat 51, 1071 KJ Amsterdam

 06-54 94 78 82
 janique@lemongrasscoaching.nl

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen


"*" indicates required fields

Mogen wij je persoonsgegevens registreren?*
Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met het registreren van de voor onze dienstverlening benodigde persoonsgegevens. Voor meer informatie over gegevensregistratie verwijzen we graag naar de Privacyverklaring van LemonGrass Coaching.

Gegevens


drs. Janique Lock-Wienk
Registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie / Coach

Weteringschans 110, 1017 XS Amsterdam
Bakenessergracht 79, 2011 JV Haarlem

 06-54 94 78 82
 janique@lemongrasscoaching.nl

Andere LemonGrass coaches


Jeannette Hakman loopbaancoach homepage

Jeannette Hakman

Loopbaan- en personal coach

Sandra Meijer homepage

Sandra Meijer

Loopbaan- en personal coach

Wendy van de Kragt homepage

Wendy van de Kragt

Persoonlijk leiderschap en Stress