Jeannette Hakman MSc

Psycholoog NIP / Personal- en Loopbaan Coach

Jeannette Hakman MSc

Psycholoog NIP / Personal- en Loopbaan Coach

Kennismakingsgesprek aanvragen

Enkele klanten over mij


“Wie niet in beweging komt, merkt zijn eigen ketenen niet op”: Vind uit waar jouw hart écht ligt en wat je tegen houdt, bijvoorbeeld in je loopbaan”

Specialisaties


Loopbaan Coaching, Persoonlijke ontwikkeling/leiderschap/ effectiviteit, Balans werk-privé, Stress- en burn-out klachten, Trauma-verwerking met o.a. EMDR, Zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Voor wie?


Hoogopgeleide professionals die willen werken aan hun persoonlijke  en professionele ontwikkeling. Ontdek wat jou boeit, wat je talenten zijn en wat je beter kunt vermijden. Krijg meer inzicht in je patronen van handelen en belemmerende overtuigingen. Ik coach een breed spectrum aan professionals, leidinggevenden en ondernemers, vooral maar niet alleen, uit de zakelijke dienstverlening, het onderwijs, de zorg en de ICT.

Waarvoor kan je bij mij terecht?


Loopbaancoaching

Loopbaancoaching

 • Je vraagt je af: Hoe maak ik een goede keuze naar een volgende stap in mijn carrière?
 • Je hebt het idee dat je vastzit en niet je volledige potentieel gebruikt.
 • Je wilt een loopbaanswitch maken.
 • Je wilt meer balans en rust ervaren.

Personal coaching

 • Je zoekt een onafhankelijk klankbord.
 • Je wilt meer impact maken door beter te communiceren en echte verbinding met anderen te maken.
 • Je wilt leren hoe je jouw leiderschap over jezelf en anderen versterkt en verdiept.
 • Je wilt beter omgaan met stress. Misschien pieker je veel of slaap je slecht. Of je voelt je overal verantwoordelijk voor.
 • Je staat op de rand van een burn-out.
 • Je voelt je soms onzeker en wilt zichtbaarder worden en je beter profileren.
 • Je hebt last van een kritische stem, je wilt meer zelfvertrouwen en meer kunnen genieten van je successen.

Zo ga ik te werk


Als personal coach combineer ik praktijkervaring, intuïtie en op wetenschap gebaseerde psychologische kennis. Ik zal je stimuleren en motiveren, maar daag je ook uit. Dit proces vindt plaats in een vertrouwelijke sfeer en op een respectvolle manier, met veel ruimte om te leren. Mijn coaching is eclectisch, dat wil zeggen dat ik gebruik maak van verschillende methoden en technieken passend bij jou als persoon en je vraag. We kijken samen naar wat jij nodig hebt om een volgende stap te kunnen zetten. Bij loopbaan coaching gebruik ik zowel creatieve methoden als wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten om jou een duidelijk beeld te geven van ‘wie je bent, wat je kunt en wat je wilt’. Bij personal coaching en stress coaching maak ik graag gebruik van Acceptance and Commitment Therapie / Training (ACT), een methode om te ontdekken wat je echt belangrijk vindt in je leven en dat de basis te maken van je handelen. Dit stelt je in staat om op een flexibele manier in het leven te staan, meer te genieten en je kwaliteiten beter te benutten.

In het kennismakingsgesprek kijken we of er een ‘klik’ is en bespreken we je vraag. Iedere persoonlijke situatie is verschillend en daarom is geen enkel coachtraject hetzelfde. We formuleren samen concrete, realistische coachdoelen. Afhankelijk van je voorkeur kan de coaching zowel op locatie als online.

Wie ben ik?


Ik ben opgegroeid in het mooie Amsterdam, in een gezin waar inzet en groei erg belangrijk waren. Ik leerde toen dat het niet alleen gaat om het uiteindelijke resultaat, maar ook om de inzet die je erin stopt, en dingen moesten goed gebeuren, nooit maar ‘half’. Muziek speelde altijd een belangrijke rol en bracht ons samen. Toch hadden we als gezin ook flinke ‘uitdagingen’. Het was soms lastig en hierdoor moest ik al op jonge leeftijd leren om zelfstandig te zijn. Ik deed nog meer mijn best, zodat mijn ouders geen extra zorgen hadden om mij. Dit maakte dat ik later een automatisme ontwikkelde om dingen zelf op te lossen en niet om hulp te vragen aan anderen, wat me veel energie en ‘geploeter’ heeft gekost.

In de pubertijd leerde ik hoe belangrijk gedachten zijn voor hoe we ons voelen, dat je je gedachten kunt kiezen en dat gedachten geen feiten zijn. Dit inzicht heeft me geholpen positief te blijven, en  geïnspireerd om anderen te helpen bij het omgaan met stress. Al op de basisschool vond ik het leuk om te ‘coachen’ door anderen te helpen. Deze coachpassie is in de loop der jaren alleen maar gegroeid. Mensen geven mij vaak terug dat ik rust uitstraal, dat ik goed kan luisteren, maar ook durf te confronteren. In mijn coaching ben ik verhelderend, spiegelend en betrokken, en ik ben oprecht geïnteresseerd in de persoon die tegenover mij zit.

Opleidingen / kwalificaties


 • Arbeids- en Organisatie Psychologie MSc (Universiteit van Amsterdam), specialisatie Arbeid en Gezondheid
 • Psycholoog NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)
 • NOLOC Register Loopbaanprofessional
 • Narratieve coaching
 • Gecertificeerd Mindfulness trainer
 • Certificering assessment- en loopbaaninstrumenten SHL
 • Basisaantekening Psychodiagnostiek – NIP
 • ACT – Acceptance & Commitment Therapy
 • CGT – Cognitieve Gedrags Therapie (100 uur)
 • EMDR – Eye Movement Desensitization and Reprocessing (Basis en Verdieping)
 • Stress en Burn-out Coaching CSR

Werkervaring


Na het afronden van mijn middelbare school was er sprake van hoge werkeloosheid en recessie. Vanwege de grote kans op werkeloosheid werd afgeraden om psychologie te studeren, en ik heb toen gekozen voor een economische studie, waarmee de kansen voor werk veel hoger lagen, en vervolgens een beroep in de financiële administratie. Na lange tijd in het bedrijfsleven te hebben gewerkt in kleine en grote organisaties, ook als leidinggevende en onderdeel van het management- team, heb ik in 2008 mijn hart gevolgd en alsnog succesvol psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn droom om te gaan coachen is realiteit geworden toen ik de loopbaanswitch maakte naar coach/psycholoog. Sindsdien heb ik met veel plezier meer dan honderd mensen begeleid in loopbaan-, talent- en ontwikkeltrajecten, met re-integratie in het arbeidsproces, stress en burn-out en met het vergroten van de persoonlijke effectiviteit.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen


"*" indicates required fields

Mogen wij je persoonsgegevens registreren?*
Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met het registreren van de voor onze dienstverlening benodigde persoonsgegevens. Voor meer informatie over gegevensregistratie verwijzen we graag naar de Privacyverklaring van LemonGrass Coaching.

Gegevens


Jeannette Hakman MSc
Psycholoog NIP / NOLOC Register Loopbaanprofessional / Coach

IJsbaanpad 9, 1076 CV Amsterdam
 Jacob Obrechstraat 51, 1071 KJ Amsterdam
   jeannette@lemongrasscoaching.nl

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen


"*" indicates required fields

Mogen wij je persoonsgegevens registreren?*
Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met het registreren van de voor onze dienstverlening benodigde persoonsgegevens. Voor meer informatie over gegevensregistratie verwijzen we graag naar de Privacyverklaring van LemonGrass Coaching.

Gegevens


Jeannette Hakman MSc
Psycholoog NIP / NOLOC Register Loopbaanprofessional / Coach

IJsbaanpad 9, 1076 CV Amsterdam
Jacob Obrechtstraat 51, 1071 KJ Amsterdam
 jeannette@lemongrasscoaching.nl

Andere LemonGrass coaches


Janique Wienk homepage

Janique Lock-Wienk

Registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie / Coach

Sandra Meijer homepage

Sandra Meijer

Loopbaan- en personal coach

Wendy van de Kragt homepage

Wendy van de Kragt

Persoonlijk leiderschap en Stress