Outplacement Amsterdam


Met ontslag bedreigd?


Met ontslag bedreigd? Een onvrijwillige einde aan je loopbaan? Wie te maken krijgt met een reorganisatie en hierdoor op zoek moet gaan naar een andere baan kan in aanmerking komen voor een outplacementtraject. Een outplacement coach in Amsterdam helpt je bij de verandering in je loopbaan.

Bij de beëindiging van je contract wordt er vaak budget gereserveerd voor outplacement. Ook kan het zijn dat een outplacementtraject deel uit maakt van een sociaal plan.

Verwerking


Meestal gaat een reorganisatie of een beëindiging van een contract niet zonder slag of stoot en hebben diegenen die te maken krijgen met ontslag een vervelende (werk)ervaring achter de rug. Hoewel we meteen aan de slag gaan met jouw toekomst is het ook belangrijk om even terug te kijken zodat je bepaalde emoties en gevoelens beter een plek kunt geven.

Wie ben ik?


Sommige mensen die te maken krijgen met ontslag grijpen dit moment aan om zich te bezinnen op hun loopbaan. Zit ik nog steeds op de goede plek? Wil ik iets anders? Om antwoorden op deze vragen te krijgen is het van belang zicht te krijgen op jouw kwaliteiten, talenten en drijfveren. Een Talenscan, beroepskeuze test, persoonlijkheidsvragenlijst of capaciteitentest kan deel uitmaken van het outplacementtraject.

Wat wil ik?


Wil je effectief kunnen solliciteren dan moet je duidelijk weten wat je wil! Met behulp van zelfonderzoek gaan we samen na welke baan bij jou past, waar jij energie van krijgt en hoe jij je toekomst zinvol invulling kunt geven.

Wat kan ik?


Als je weet hoe je in elkaar steekt en het voor jou duidelijk is naar welke baan je op zoek wilt gaan is het natuurlijk ook van belang om te kijken welke vaardigheden en kennis je al in huis hebt. Het is zonde om alle opgedane kennis en ervaring zomaar weg te gooien. Maar misschien is het nodig om een (bij)scholingstraject te doorlopen. Samen kijken we naar de mogelijkheden.

Solliciteren kun je leren


Veel mensen die met outplacement te maken krijgen hebben al jaren niet meer gesolliciteerd. Arbeidsmarktoriëntatie, het opstellen van een cv, het schrijven van een sollicitatiebrief en het oefenen met sollicitatiegesprekken kunnen deel uitmaken van het outplacementtraject.

Het resultaat


Het outplacementtraject heeft als resultaat dat je veel meer zelfbewust en actief de arbeidsmarkt kunt bewandelen. Je leert om je eigen netwerk aan te boren en hebt zelfvertrouwen bij het voeren van sollicitatiegesprekken.

Ontmoet onze coaches


drs. Rebecca Vandenabeele

Executive coach / psycholoog

drs. Janique Wienk

Loopbaan- en Life coach

drs. Sandra Meijer

Loopbaan- en personal coach

drs. Wendy van de Kragt

Persoonlijk leiderschap en Stress